Her hos METERMETER er vi svært begejstrede for Instagram, og vi bruger det meget både til at dele med jer,men også til at hente inspiration til vores egne syprojekter.

Vi bliver ofte spurgt hvem vi følger, hvilke hashtags vi bruger - og også indimellem om, hvad det der Instagram egentlig er for en størrelse.

Så derfor starter vi lige helt forfra til jer, der er på helt bar bund i forhold til Instagram. Jer der allerede er med, kan hoppe længere ned i teksten for at få svar på de andre spørgsmål om hvem vi følger osv. 


HVAD ER INSTAGRAM?

Instagram (IG) er et online socialt medie, som er bygget op omkring et koncept, hvor man fra sin profil deler billeder og videoer med en tilhørende tekst. 

IG er ikke ’venskabsbaseret’, som du sikkert kender det fra Facebook. 
Man vælger selv, hvilke profiler man ønsker at følge, men det behøver ikke at være gensidigt, så man er ikke som sådan ‘venner’ på samme måde som man er på Facebook. IG er en app, som skal installeres på en telefon (eller tablet). Man kan godt tilgå Instagram fra en alm. computer, men det er ikke muligt at uploade billeder til sin IG konto fra computeren. 

Det du ser, når du åbner Instagram app’en er dit 'feed', dvs. de billeder som dem du følger har delt fra deres profil.

Det er ikke muligt at dele noget på IG uden et billede. Man kan tage billeder i selve IG app’en eller uploade billeder, man har taget med sit kamera. De billeder du uploader bliver så vist til alle dem der følger dig - i princippet kan alle gå ind på din profil og se dine billeder eller finde dem via hashtags (hvis ikke din konto er privat). 
Man kan vælge at kommentere og/eller ’like’ billeder, man finder interessante.


#HASTAGS

Langt de fleste vælger at krydre deres opslag med de såkaldte hashtags. Et hashtag er et udtryk eller en beskrivelse med tegnet # (hash) foran. Hashtags bruges på flere sociale medier men er i særdeleshed populær på Instagram.

Hos METERMETER kredser vi naturligvis overvejende omkring sy/stof relaterede opslag. Når vi ligger et billede op på vores IG profil, bliver det ofte assisteret af hashtags som fx #sysysy #metermeter #sewing #fabriclove #sewersofinstagram #sewcialists for bare at nævne nogle få. De hashtags vi bruger relaterer sig til billedet, så er det fx bæredygtigt stof, vil vi også bruge #sustainablefabric # ecofabric osv.

Disse hashtags fungerer som et slags link; trykker man fx på hashtagget #metermeter, vil man få vist billeder som også kommer fra andre brugere, hvor det samme hashtag er brugt. Man kan på den måde klikke sig rundt inden for et ønsket emne og interesseområde med billeder fra alle brugere, som har brugt det hashtag. 
For at nå ud til rigtig mange brugere og ligesindede, kan man vælge at bruge hashtags på forskellige sprog - fx bruger vi også ofte det tyske #nähen for at nå ud til tyske (potentielle) følgere. 

Lad os tage et eksempel.


Mønstrene fra vores finske (næsten) naboer Named Clothing storhitter for tiden, og ofte kan det være rart at se en model syet op på en person som ikke er den model, der er valgt af designeren. 
Har man lyst til at se nærmere på kreationer lavet ud fra Named Clothings mønstre, kan man fx i søgefeltet (som fremkommer ved tryk på den lille lup) indtaste ordet ’namedclothing’ og dernæst klikke på ’tags’. Så vil man se alle de opslag, der har benyttet hashtagget #namedclothing. 

Man kan også søge på et specifikt mønster, fx ’Kielo Wrap Dress’ som er en kjole designet af Named Clothing. Søger du på #kielowrapdress vil du se alle de billeder, der har tilknyttet dette hashtag. 
Mønstrene fra deres nye bog Breaking the Pattern tagger de fleste brugere med #breakingthepattern, og på den måde kan man nemt klikke sig rundt og lade sig inspirere til mønstrene herfra.

Ser du et billede, du har lyst til at ’gemme’, for senere nemt at kunne finde frem til det igen, kan du klikke på det lille flag placeret længst til højre under det pågældende billede - dernæst vil det blive gemt i din samling. For at se din samling af billeder, placerer du dig på forsiden af din egen profil, klikker på de 3 streger, der er placeret i øverste højre hjørne, og derefter kan du finde dit flag med gemte billeder. 


INSTAGRAM CHALLENGES

Har du lyst til at dedikere dig til en udfordring, så er der et hav af såkaldte ’challenges’ at deltage i. Konceptet er sådan, at nogen finder på at starte en challenge, hvorefter alle der vil være med, opfordres til at bruge et bestemt hashtag på deres opslag, som relaterer sig til det konkrete tema. 

I nær fremtid vil vi fx vise nogle kreationer med blandt andet hashtagget #sewingleftovers tilknyttet. Det er et koncept med ideer og inspiration til, hvordan man kan få brugt nogle af sine stofrester.

Her nedenfor kommer et par andre challenges. Der findes rigtig mange blogindlæg derude fra forskellige kilder, som skriver om Instagram challenges - resultatet af en hurtig Google søgning kan du ser her, hvis du gerne vil udforske flere challenges >

#mmmay (memademay – i år vil den hedde #mmmay2019) er en årligt tilbagevendende udfordring, hvor deltagerne i maj måned opmuntres til at fremvise deres hjemmelavede kreationer. Her deltager både, sy-glade, strikke-entusiaster, hækle-’tosser’ – alle som ’laver noget, man kan iføre sig’. Udfordringen er, at man hver dag skal bære og fremvise noget hjemmegjort. Ideen er selvfølgelig, at man skal ’genforelske’ sig i sit hjemmelavede og måske lave lidt nyt også?!

#2019makenine. Lav i starten af året en collage med 9 snitmønstre/strikkeopskrifter etc. du planlægger at kaste dig over i 2019 og se, hvad andre ligesindede har tænkt sig at lave (og lad dig inspirere heraf)

#sewover50 er en challenge for brugere i deres bedste alder. Inspirer og lad dig inspirere af andre syere over 50 år. 

#sewtwistsandties - en challenge, der opfordrer til at sy modeller med twists and ties i to måneder for derved at lade sig inspirere af hinanden (den har du måske set at vi har kastet os over her?).

#sewphotohop – endnu en årligt tilbagevendende begivenhed. I september måned kan man deltage i denne daglige fotoudfordring, hvor syere opmuntres til at poste et billede relateret til et bestemt tema, valgt af ’værtinden’ Rachel Pinheiro med IG profilen @houseofpinheiro.

Hvilket bringer os videre til IG profiler/konti.


INSTAGRAM PROFILER

Vi kan findes under profilen @metermeterdk. Profiler er altid markeret med @ efterfulgt af profilens brugernavn (som altid er med små bogstaver uden mellemrum).

Trine, som arbejder i butikken har desuden sin egen profil @trine.schroeder
Pia (den anden Pia), som også arbejder i butikken, deler sine kreative projekter på @pia_kryger

Vi følger og lader os inspirere af rigtig mange dygtige syere. Langt størstedelen er engelskskrivende, selvom de ikke nødvendigvis er fra et engelsktalende land, men engelsk fylder rigtig meget på IG. 
Vi bliver også ofte spurgt, hvorfor vi er engelskskrivende på IG, og det er vi af den simple grund at faktisk langt over halvdelen af dem, der følger os sidder udenfor Danmark og følger med.

Nogen bruger IG til udelukkende at dele syprojekter, andre krydrer det med glimt fra hverdagslivet og andre interesser. Her er en lille liste over nogle af vores favoritter (som for de flestes vedkommende bruger IG udelukkende til at dele syprojekter):

@needleandcloth

@charliewensley

@whatkatiesews

@joliesbobines

@sewbluedresses

@trinestidsfordriv

@sasha_secondopiano

@kylieandthemachine

@namedclothing

@papercutpatterns

@maxantonia

@e_shimokawa

@noodlehead531

@fibremood

@isewthereforeiam

@clarastickar  

For bare at nævne nogle få - ud af de over 1.200 profiler vi følger. Hvis du gerne vil inspireres af hvem vi følger, så kan du se hele listen hvis du trykker på 'følger' øverst i vores (eller andres) profil. 

SÅ, hvis du mangler inspiration til dine syprojekter, gerne vil se hvordan andre har grebet et bestemt mønster an, se hvordan andre har brugt et bestemt stykke stof (fx fra #atelierbrunette, #naniiro eller #meetmilkfabric), så er IG stedet at finde det, og det kan næsten kun gå for langsomt med at komme igang. Dog skal vi også bringe en advarsel. IG stjæler tid. Meget tid… 

TIP! På en del af de billeder vi deler, er der sat links på, så du nemt kan finde produkterne på billedet direkte i shoppen. Det er dog ikke altid muligt på Instagram, og derfor har vi også en side her i shoppen, hvor du kan shoppe vores Instagram via billederne med links til produkterne. Den finder du her >